Call us now: N/A

Extensions: Hertfordshire

Ulverston Close, SA

Single storey rear extension to a new build townhouse.

The ground floor was a study and utility room with the kitchen on the 1st floor. The client wanted a ground floor kitchen/diner so that the family could spend more time together.

The kitchen on the 1st floor was removed and turned into a good sized bedroom.

The exterior of the property.

Rear of the property prior to work commencing showing the existing study window and back door.

The foundations of the new kitchen extension are laid.

The floor under construction.

The rear of the house has been supported on a "goal post" steelwork construction to create the larger kitchen diner. The plumbing and electrical 1st fix take place at this stage.

Rear of the property - the ground floor is laid with a 150mm beam and block floor. A layer of insulation and screed was added before finishing with tiles.

The structure of the extension is complete.

The plastering and floor screed are complete, ready for the new kitchen installation.

The completed extension - softwood sliding doors were fitted at the dining room end. The client landscaped the rear garden area after the building work was completed.